Gülistan Derneği

KURBAN HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

İhtiyaç sahipleri nasıl belirleniyor?

Gülistan Derneği’nin çalışma yürüttüğü bölgelerde, yıl içerisinde farklı alanlardaki projeleri devam etmektedir. Çalışmalar sırasında partner kuruluşlarımızın da katkılarıyla bölgelerdeki en ihtiyaçlı kesimler belirlenmekte ve faaliyetler daha çok buralardaki sıkıntıların giderilmesi üzerine yoğunlaştırılmaktadır. Gülistan Derneği’nin dağıtım programında ilk sırada  medreseler, mülteci kampları, savaş ve doğal afet mağdurları, yetim yurtları, yetim aileleri, yaşlılar, kimsesizler, dullar, toplumun yoksulluk çeken kesimleri, okullar ve hastaneler gelmektedir. Kurban öncesinde her kurban kesim bölgesi için detaylı olarak raporlar hazırlanmaktadır.

Kesilen kurbanımın videosunu gönderiyor musunuz?

Evet kesilen kurbanların vekaletinin verilmesi, kesimi ve dağıtımı gerçekleştirilirken tüm zorlu coğrafi koşullara rağmen video kayıtları alınıp en kısa sürede bağışçılarımıza ulaştırılmaktadır.

Adak, akika, şükür kurbanı bağışı bedeli ne kadardır?

Gülistan Derneği’nin  yurtdışı kurban bağışı bedeli 1600 Tl’dir.

Kurban bağışı için gerekli olan vekalet konusu nasıl gerçekleşiyor?

Kurban kestirmek isteyen mükellefler kurbanlarının kesilmesi ve Etinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için belirlenmiş olan kurban bedelini Gülistan Derneği’ne ulaştırırlar. Her şeyde olduğu gibi vekalette de asıl olan kişinin niyet ve iradesidir. Kurbanını kestirmek üzere Gülistan Derneği’ne başvuran bağışçı, bu niyet ve iradeyi ortaya koymuş oluyor. Ayrıca sözlü olarak ifade edilmesi şart değildir. Çünkü fiil ve uygulama da bir irade beyanıdır. Ancak iletişim bilgisini iletmiş olan bağışçılarımız aranıp sözlü olarak da vekaletleri alınmaktadır.

Hemen Ara